Dat is een lekker begin van mijn wedstrijdrieluik. Winst op de 4 Mijl van Zwolle in een parcoursrecord en 11e overall.

Het was een warme editie. Zo warm dat het mij verstandig leek om een aantal koelmethoeden, zoals geleerd voor en toegepast tijdens de Olympische marathon van Tokyo2020, uit de kast te halen. Koude drank om de lichaamstemperatuur voor, tijdens en na de w-up zo laag mogelijk te houden. Een petje met daarin ijs op het hoofd. Een bikini met minimale stof aan i.p.v. een normale sporttop en mijn Olympische hempje dat nog lichter en luchtiger is dan mijn eigen (zie webshop). Of het aan al deze maatregelen lag of het windje of misschien nog iets anders dat weet ik niet, maar last van de warmte had ik geen moment.

 

Het doel om rond tempo 3.20 per km te lopen had ik al laten varen, want ja de omstandigheden waren niet echt ideaal. Daarbij zou ik het 100% op mijn gevoel moeten doen aangezien de gps van mijn horloge tussen de gebouwen niet heel betrouwbaar was en er geen kilometerpunten stonden aangegeven. Dus focus op techniek, ademhaling en het “goede gevoel”.

 

Vanaf de start zat ik er gelijk lekker in. Het tempo voelde goed en lekker ritmisch. Dat gevoel ging niet weg. Ik bleef lekker draaien. Het voelde gecontroleerd, comfortabel hard. Voor we het wisten hoorde ik Tjeerd langs de kant roepen: “je bent ruim15 minuten onderweg”. Okay, dus nog een minuut of 6 te gaan. Na een 180 graden bocht liepen we richting het centrum en was mijn logical dat we richting de laatste kilometer gingen. Hoewel ik nog over had durfde ik niet echt te versnellen, omdat ik bang was mezelf alsnog op te blazen. Ik zag publiek rijen dik, hoorde muziek en voelde veel gezelligheid, “dit zal dan de finishstraat zijn”, dacht ik. En ja toen zag ik een bord “250m”. Bochtje, bochtje en de handen in de lucht, want ik finishte als eerste dame in 21.41

 

Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen, de sfeer was echt geweldig! En aan iedereen die speciaal voor mij kwam een hele dikke dankjewel. De drukte na de finish maakte het lastig om iedereen even gedag te zeggen en te bedanken, dus bij deze, want ik waardeer jullie support echt heel erg!!!

 

Voor de cijfertjes mensen: volgens mijn eigen gps een gemiddelde van 3.22 en volgens Strava 3.19. Dikke prima.