Eerlijk gezegd heb ik er geen woorden voor, dus ik houd het kort (denk ik).

 

Het plan voor vandaag was om het tempo van de 4Mijl van Zwolle door te trekken op de 10km. Dat zou betekenen kilometers van 3min20sec. En dat zou dan moeten resulteren in een pr van 40seconden. Gekkenwerk bij temperaturen achterin de 20graden?

Twee weken geleden in Zwolle was het warmer, dus dat vond ik al een plus puntje voor vandaag. Toch ging ik net als in Zwolle goed koelen. Veel ijs en koud drinken. Ik startte redelijk behoudend, want de keren dat ik in Appingedam liep had ik altijd flink verval. Ook al wilde ik een bepaald tempo lopen dat zou niet geforceerd moeten gaan, maar op gevoel, zoals ik eigenlijk altijd loop. Na een kilometer lag ik al een aantal meters achter de dames kopgroep, maar al vanaf 1,5km begon ik ook weer langzaam in te lopen. Voor de 5km doorkomst was ik doorgeschoven van plek 6 naar plek 2 en rond het 6km punt pakte ik de kop. Ik kon blijven gaan. Het ging zelfs steeds een tikje sneller. In de finishstraat wist ik er nog een soort van sprintje uit te persen en stopte de klok op 33.19 Mijn allereerste 33-er uit mijn carrière. Wat een heerlijk gevoel geeft dat.

2 reacties

  1. Miranda Kwakkelaar op 25 juni 2023 om 06:29

    Wat een geweldige prestatie!! Op naar: alles is mogelijk🥳💪🏼  2. Johan Neve op 27 juni 2023 om 08:18

    Mooi hoor, wederom een bewijs dat je met je eigenwijsheid en positiviteit toch altijd weer terugkomt van tegenslagen. met dit Pr toon je aan goed op weg te zijn richting Parijs. Het bloed stroomt blijkbaar weer waar het niet gaan kan/kon. Benieuwd naar de volgende stap. succes.