Wow, mijn laatste update hier dateert van 15februari! Dat is echt veel te lang geleden zeg!

 

Geen updates betekent niet dat ik stilgezeten heb. Ja, eerst wel met een goeie rusperiode, maar sinds begin maart heb ik de trainingen weer gesrtuctureerd opgepakt. Vrij van het pijntje dat me in de afgelopen winter maanden parten speelde, helaas nog steeds de ups en downs van allergische reacties, maar dat nemen we dan maar op de koop toe.

 

De oplettende volger heeft gezien dat ik al een paar keer met startnummer op heb gelopen. Heel vroeg in de opbouw was dat de Zandvoortcircuitrun, gevolgd door een halve marathon in Dokkum, op speciaalverzoek van één van mijn sponsoren Hugo Veenker en de derde keer tijdens de Koning van Spanje trail. Drie keer aan de start van een wedstrijd en toch nirt het gevoel dat ik drie wedstrijden heb gelopen, dat ligt natuurlijk aan de benadering en de intensiteit waarmee ik liep. Wel drie keer een heel goed gevoel en mezelf tot drie keer toe verbaasd over het niveau (hartslag versus tempo en herstel na de loopjes)

 

De afgelopen periode liep ik maximaal vier keer per week, maar veel vaker slechts drie keer. De overige trainingen werden ingevuld met krachttraining en alternatieve cardio activiteiten. Het heeft me goed gedaan. Ik voel me sterk en fit en ben heel nieuwsgierig wat dit de komende weken waard zal zijn als ik drie serieuzere wedstrijden ga lopen. Drie lekkere “out of my comfortzone” races. Te weten de 4Mijl van Zwolle, 10km Appingedam en 5km Voorthuizen (zie agenda) Na deze wedstrijden kun je weer updates op deze plek en de socials verwachten, zoals je van mijn gewend bent.

 

Vol vertrouwen bouwen we door naar een stevig fundament (klinkt gek hè na al die jaren op het hoogste niveau) om straks met mooi basisniveau te starten aan een volgende marathonvoorbereiding. Het vlammetje brandt nog, alle peilen zijn gericht op Parijs2024. Een derde Olympische marathon zou wel super gaaf zijn.

1 reactie

  1. Roel Boers op 24 mei 2023 om 19:11

    Veel succes gewenst met je race naar Parijs.