De derde wedstrijd oprij die ik liep was een 5km in Voorthuizen. “Voorthuizen loopt” een feestje voor het hele dorp.

 

Volaresports, mijn management, zit gehuisvest in Voorthuizen. Al vaak ben ik gevraagd om mee te lopen in team Volaresports tijdens deze wedstrijd en deze keer zei ik: “ja”.

 

Aangezien ik twee weken terug een 10km liep (PR en winst in Appingedam!) koos ik nu voor de 5km. Twee keer een 10km in korte tijd in de zomer, met dus twee keer kans op heel warm weer, leek ons iets te veel van het goede toen we mijn planning maakten. En wat ben ik blij met die vooruitziende blik! Na een iets koelere week was het zaterdag weer serieus warm. Met de temperatuur had ik net als in Zwolle (4MIJL evenaring pr) en Appingedam geen problemen, maar de gekke lucht wel. Een soort benauwdheid die me op de luchtwegen sloeg waardoor ik het zwaar had met ademen.

 

Om 18u was de start. En ik nam me voor rustig te starten, maar wat is rustig op een 5km? Juist ja. De eerste 200m à 300m gingen ietsje vlotter, maar daarna temporiseerde ik al snel. En als je dan doorkomt zo rond de 3.20 op de eerste km, het tempo van mijn 10km in Appingedam, tsja dan zou je zeggen dat is niet te gek hard op de halve afstand. Alleen voelde ik al bij dat eerste kilometerpunt dat het voor vandaag wel te gek was. Een tikkeltje eigenwijs probeerde ik toch het tempo houden, want het is maar vijf kilometer zo dacht ik. Tot drie kilometer ging het redelijk, maar in kilometer vier had ik een echte dip en concentratieprobleem en zakte het tempo behoorlijk. De laatste 500m wist ik me wel te herpakken en zo kwam ik in 17.03 over de finishlijn. Winst bij de dames en ook winst met team Volaresports (Tom Hendrikse, Shan Biwott , Robert van der Stelt en ik).

 

Geen toptijd, maar wie liep dat wel vandaag?