Mijn 15km en 7-Heuvelenloop debuut. Op voorhand had ik er veel zin in, nieuwsgierig waar ik sta en zin om weer te strijden. Vandaag waren die wedstrijdkriebels er niet, maar goed dat hoeft nog niet alles te zeggen. Ook tijdens de warming-up, kwamen die kriebels niet en ook niet in het startvak. Toen het startschot ging zat ik wel snel in een lekkere en comfortabele tred. Ik had me voorgenomen om die eerste helft niet te gek te doen. En deed dat ook niet. Na de eerste helft was het plan te gaan racen, maar dat lukte me niet. Ik kwam er niet bij, zoals je andere atleten dat misschien wel eens hebt horen zeggen. Dat ik het maar niet warm kreeg droeg daar misschien ook een paar procentjes aan bij, maar was zeker niet de hoofdzaak.
Kijkend naar wat ik heb gedaan de afgelopen weken. Kijkend waar ik vandaan kom. En kijkend waar ik naartoe aan het werken ben had ik met een uitschieter mogelijk in de 51 laag gelopen, maar dan had ik de racemodus moeten kunnen vinden. Nu bleef ik het gevoel van net onder (langzamer dan) marathonontensiteit lopen houden en kwam er niet doorheen. Achteraf zag ik dat mijn hartslag precies bij dat gevoel paste en de hele wedstrijd heel constant was. Al die dingen meegenomen is een tijd rond de 52.30 okay voor nu. De grootste winst: geen last van een zwaar en vermoeid linkerbeen!

Ik blijf wekelijks mooie stapjes maken. Ja, er is wel eens een twijfeltje in mijn hoofd, maar het vertrouwen en geloof overheerst. Nog nooit stond ik er aan het begin van de marathonvoorbereiding zo goed voor als nu. Dat ik vandaag niet met de eersten kan strijden vind ik echt niet leuk, maar ik weet dat de basis goed is. En weet dat ik op die ene dag die telt, de marathondag, er kan staan en mooie dingen kan laten zien.

Last but not least. Ik won het klassement tussen Tjeerd en mij. De 4Mijl, de Lemelerbergloop en Zevenheuvelenloop opgeteld was ik de snelste. Een nieuwe onderlinge competitie zal niet lang opzich laten wachten, aangezien er hier dagelijks minimaal één wedstrijdje plaatsvindt in iets

4 reacties

 1. Harry Veldkamp op 20 november 2022 om 19:42

  Van harte Gefeliciteerd op dit mooie gevarieerd parcours gelopen. 2. Klaas Leffring op 20 november 2022 om 20:03

  Goed gedaan! Ook nog Tjeerd voor gebleven al kan dat vertekend zijn door de start. Jij begon zeker 100 meter eerder dan hij. Je bent vast blij dat je weer mocht racen maar ik denk dat het echte gevoel pas komt als er weer duurlopen op het programma staan. Ik ben bij de start wezen kijken en zag je dik ingepakt voorbij komen.
  Veel succes met de trainingen maar dat zit wel goed denk ik.
  Hartelijke groeten, Klaas. 3. Roel Boers op 21 november 2022 om 13:30

  Goed dat je been normaal aanvoelt. Blijf positief dan komt het vast goed. 4. Juliën op 21 november 2022 om 15:38

  Uiteindelijk gaat het niet om de 7-Heuvelen Andrea, dus voor nu al perfect dat je zo gelopen hebt. De kers op de taart moet ‘straks’ komen.