Vandaag liep ik de Lemelerbergloop een cross (op en) rondom de Lemelerberg. 10,8km met heel veel hoogtemeters. Na een rondje inlopen had ik wel al door dat hard erin vliegen averechts zou werken. Verstandig als ik vandaag was, startte ik redelijk behoudend en kon vervolgens elke ronde van 3,8km iets sneller en intensiever lopen. Ik schoof op van plek 5 naar plek 4 (overall). In de laatste ronde liep ik steeds verder in op de nummer drie van dat moment, maar kon het toch niet redden. Achteraf bleek de nummer twee in de race te zijn uitgestapt, was ik toch nog derde overall. Voor mij zaten twee mannen. Wat betekent dat ik, ruimschoots, eerste dame werd met een parcoursrecord van ruim 6 minuten.
Met al die hoogtemeters lag het gemiddelde tempo niet super hoog, maar bij een cross is dat sowieso ondergeschikt aan hoe ke je wedstrijd loopt. De wedstrijd liep ik volgens plan. Ik heb onwijs genoten van het parcours en het publiek. Bovenal ben ik heel blij dat ik weer zonder klachten aan mijn been kon lopen. En ik denk dat ik geen betere prikkel dan dit had kunnen wensen voor de 7-Heuvelenloop over twee weken.

Al met al een geslaagde zaterdagmiddag op de Lemelerberg

2 reacties

  1. Klaas Leffring op 6 november 2022 om 19:22

    Dat ziet er goed uit. Bijna 11 zware km’s in ruim 40 minuten ziet er prima de luxe uit voor een minder zware Zevenheuvelenloop. Ook nog voorin mogen starten, wat een luxe! De laatste keer dat ik er liep ging de kopgroep door de 5 km terwijl ik over de start kwam.
    Lekker lopen daar. Doe de groeten aan Bram want ik ga in training, pas maar op.
    Hartelijke groeten, Klaas.  2. Roel Boers op 10 november 2022 om 05:42

    Ben heel blij voor jou. Vooral dat het met je been prima gaat. Wens je succes met je planning tot aan Parijs.