In de meest ideale situatie zou ik nu in de specifieke voorbereiding voor de Olympische marathon zitten. In de meest ideale situatie zou ik op Moederdag thuiskomen van een korte trainingsstage in Bad Dürrheim.
De situatie is verre van ideaal, met uitgestelde Spelen en afgelaste (voorbereidings)wedstrijden. En slapen in de hoogte tent i.p.v. met trainingsmaatjes naar de schone lucht en mooie bossen van Bad Dürrheim.
Deze onvoorziene, ongewone nieuwe situatie brengt, zoals iedere tegenslag ook goeie dingen. Er is meer tijd om mij voor te bereiden op de eerst volgende marathon. Er is meer tijd en ruimte om te werken aan de zwakkere puntjes, om nieuwe blessures voor te zijn. Er is voldoende tijd en energie om te verhuizen naar onze nieuwe stek aan de rand van het bos.
Een zomer zonder wedstrijden heb ik vaker gehad, dat maakt mij niet nerveus. Het enige verschil: toen was ik geblesseeerd en werkte aan een come back. Nu ik fit ben vind ik het wel jammer geen races te kunnen doen, financieel, maar vooral sportief. Ik heb zin om even gas te geven. Ik heb zin om “pijn” te lijden. Ik heb zin in competitie. Wat er niet is moet je creeëren. Zo dachten meer mensen en zo werden de online solo races geboren. Het lijkt mij echt loeizwaar en lastig om in mijn eentje tot het gaatje te gaan, maar in het weekend van 13 / 14 juni ga ik het toch proberen tijdens de Running Apart Together run. Een evenement waar ook nog eens een goed doel aangekoppeld is, het Longfonds. Er zullen meer van dit soort races volgen voor mij. Wanneer en over welke afstand dat moeten we nog even zien, maar zodra dat bekend is zetten we het in de agenda.

Ben je zelf ook opzoek naar een leuke uitdaging? Vanaf 5 juni starten we #rennenmetAndrea Volg de socialmediakanalen en Strava of houd mijn website in de gaten!

 

2 reacties

  1. Klaas Leffring op 11 mei 2020 om 17:52

    Na 25 Marathons lig ik al een eind vóór op jou en dat tempo houd ik niet meer zo lang vol. Toch een leuk initiatief om virtueel met elkaar te gaan lopen. Veel succes ermee.
    Groeten, Klaas.  2. Klaas Leffring op 4 juni 2020 om 19:12

    Succes morgen! Ook de andere deelnemers succes gewenst!
    Klaas