Running Apart Together, zo heet de virtuele wedstrijd waar ik vandaag aan meedeed. Hoe gaat dat dan? Je loopt In je eentje of met mensen uit je huishouden een wedstrijdafstand, voor mij 10km, en je resultaat kun je nadien online doorgeven. Als het opgegeven tijdslot gesloten is wordt er een klassement opgemaakt onder alle ingezonden resultaten.

Afgelopen vrijdag had ik op de fiets een rondje dichtbij huis uitgezet. Allerminst vlak, maar wel 10km en door een mooie bosrijke omgeving. Om zeker te weten dat de afstand klopte, heb ik de route twee kanten op gefietst en met gps en fietscomputer nagemeten. De gemeten afstanden varieerden tussen 10,0 en 10,15 km. Zelfs al zou ik vandaag alleen een stopwatch hebben wist ik dat de afstand goed zat. Om een beetje competitie te ervaren had ik Tjeerd gevraagd ook dit rondje te gaan doen. Beiden hadden we een startnummer gekregen van de organisatie. Ik had een fotograaf gevraagd, dank Erik Peek! En een coach/waterdrager/mensen aan de kantschreeuwer/hondenwegjager (dat laatst was gelukkig niet nodig), Ed Cornelissen ook bedankt.
Vlak voor de start kwamen er spontaan twee heren langs, waarvan eentje een stuk ging meerennen. Super leuk Willard en Gernen Bredewold bedankt voor de support.
Stipt 11u gingen we, zoals gepland, van start. Op een heuze startstreep (aanduiding van een 60km zone)Ā  Het voelde als een prima tempo de eerste kilometers. Na een kilometer of vier / vijf begon ik ineens nieuwsgierig te worden naar mijn tempo en hartslag. Tot mijn verbazing zag ik dat mijn stopwatch het niet deed! Hoe dan? Ik weet wel bijna zeker dat op het moment van “op start drukken” het gps-signaal even weg was waardoor mijn horloge niet goed gereageerd heeft. Gelukkig fietste Ed mee en hij had ook geklokt. En aangezien ik samen met Tjeerd was gestart kon ik bij de finish natuurlijk gewoon het verschil met hem gaan meten. Niet dat ik nu dacht vandaag een dijk van een tijd te gaan zetten, maar het was wel een soort van wedstrijd. Op 7km dacht ik: “waar ben ik aan begonnen?” En: “Had ik geen vlak rondje kunnen bedenken?” En: “doe nou maar even normaal, je bent niet wedstrijdfit. Alles is goed, als je Tjeerd maar voorblijft.” Sorry, Tjeerd! En zo nog wat meer hersenspinsels. Onderweg waren er best veel aanmoedigingen van wandelaars en fietsers en werden we zelfs nog gefilmd door enthousiastelingen. Op de finish riep ik Ed, hij riep mijn tijd en ik ging het verschil met Tjeerd opmeten. Zodoende wist ik dat ik 36.36 had gelopen. Geen toptijd, maar wat wil je? Wel prima voor vandaag. We hebben het goede doel gesteund, met ons rennen: het Longfonds.

Bedankt voor de support Ed, Erik, Willard, Gerben en mensen langs de kant! En Tjeerd voor het hazen van de eerste kilometer.

4 reacties

 1. Klaas Leffring op 14 juni 2020 om 18:22

  Mooi verhaal en die stijl komt me bekend voor. Deze maand een euro extra voor het longfonds. Wie doet er nog meer mee? KL 2. Berend op 14 juni 2020 om 18:40

  Goed gedaan. En geweldig die laatste zin šŸ¤£ 3. Harry op 15 juni 2020 om 05:04

  Top gedaan en voor geode doel! 4. Klaas Leffring op 25 juni 2020 om 08:30

  Wanneer loop je weer voor het Longfonds? Dit soort afstanden doe je toch even in de middagpauze, of ‘s morgens voor het ontbijt! Zo komt het Longfonds niet ver.
  Zet ‘m op!