Afgelopen vrijdag liep ik mijn laatste baanwedstrijd van deze zomer. Een zomer die volledig in het teken van de marathonvoorbereiding staat. Je kunt je misschien voorstellen dat het lopen van een 3000m op de baan, iets waar ik dus helemaal niet specifiek voor train en eigenlijk in plaats van een tempotraining doe, behoorlijk buiten mijn comfortzone is. Nu had ik natuurlijk al een drie, vijf en een tien (op de weg) gelopen, maar dat alles met hetzelfde hogere doel in het achterhoofd. En toch trapte ik in de valkuil, te denken dat ik voor een snelle tijd kon gaan. In de trainingen gaat het allemaal voortvarend en blijkt dat ik een goed niveau heb, maar een drie hard lopen is wel even wat anders. Ik ging vrijdagavond in het “rood” en niet een beetje. Dat ik vandaag een “slechte luchtdag” had, maakte het er ook niet makkelijker op, maar zelfs als dat goed had gezeten was ik waarschijnlijk niet spectaculair snel geweest. Ontevreden? Nee. De drie was onderdeel van de training van die dag. Ik heb mijn eigen aandachtspunten goed kunnen uitvoeren en het herstel na de race was beter dan best. Een mooie prikkel dus. Had ik dit dan niet gewoon thuis op de baan kunnen doen? Jawel, maar het is ook gewoon leuk om af en toe even een wedstrijdje te rennen. Mijn eerst volgende wedstrijd zal pas 1 september zijn, de 10km Ladiesrun van de Tilburg Ten Miles. Een dag na terugkomst vanuit Sankt Moritz. Sankt Moritz, ik kijk er naar uit om heen te gaan. Omdat het er zo onbeschrijvenlijk mooi is, omdat ik me daar thuis voel, omdat ik weet dat ik daar de beste en mooiste trainingen uit mijn marathonvoorbereiding ga doen op weg naar Berlijn!
Wil jij mijn voorbereidingen op de voet volgen, mij financieel een steuntje in de rug geven en/of regelmatig leuke post van mij ontvangen? Wordt suporter en “reis mee” b.v.d.

1 reactie

  1. Klaas Leffring op 15 juli 2019 om 12:32

    Je was dus minder snel dan je hoopte maar is op dit moment nog geen probleem. Tenminste als je maar voor bedtijd thuis bent, ik had er nog wel eens moeite mee, rondje extra enz… Veel succes daarboven in St. Moritz. Hartelijke groeten, Klaas