Daar lig ik dan, in de Portugese zon. Als enige met m’n lange broek en een jackje bij de hand, want ik vind ‘t soms toch een best fris windje.
Vandaag is de dag van de Almond Blossom Cross. Een wedstrijd die op mijn planning stond, maar waar ik uiteindelijk niet zou starten. Reden: ondanks dat de wedstrijd genoemd stond op de IAAF kalender als onderdeel van het internationale circuit (net als vorige week in Italië), kreeg ik te twee weken geleden te horen dat ik niet mocht starten omdat het een EK voor clubteams was.  Erg jammer, want ik loop hier graag en stond in het verleden al twee keer op het podium. In plaats van zelf lopen stond ik vanochtend, na mijn duurloop van 80 minuten, aan te moedigen. Het Nederlandse herenteam van Ciafla deed mee. En uiteraard wilde ik even de race van de dames zien.

Mijn eerst volgende wedstrijd zal nu het NKcross zijn. Tot een week voor dat NK blijf ik hier, in Portugal bij plus 15 graden. Met veel zonuren denk ik dat de trainingen een stuk makkelijker zullen draaien dan in de Nederlandse winter.

1 reactie

  1. Klaas leffring op 11 februari 2019 om 18:38

    Hoe is het daar in het zuiden? Hier is het bijna net zo lekker, alleen wel meer nattigheid. Prima hardloopweer met eventueel een gratis modderbad. Train ze. Hartelijke groeten, klaas