Het NKcross 2019 op een parcours naar m’n hart, met een goede vorm en daarmee kans om mijn derde nationale titel op deze discipline op rij te halen.
Het mocht helaas niet zo zijn vandaag. Voor wie het fenomeen hooikoorts kent en daarmee kampt en regelmatig intensief sport, kan misschien weten hoe ik mij voelde vandaag. Voor de wedstrijdhardlopers onder ons: alsof ik in het laatste rondje van een 1500m zat en dat de hele wedstrijd over 8km cross.
Maar als regerend Nederlandskampioen wilde ik natuurlijk starten en finishen. Dat heb ik gedaan. In de laatste ronde geforseerd om toch nog een medaille te pakken, maar ik was gewoon leeg.
Gestart, gestreden (hoofdzakelijk met mezelf), gefinishd. Streep er onder en door.
Ik heb een goede winter gedraaid, trainingsresultaten wijzen dit uit. Vandaag was ontzettend jammer, maar er is maar één doel dit jaar en dat is de Olympische marathonlimiet lopen in september. En goed aan september: geen hooikoorts

1 reactie

  1. Klaas leffring op 24 februari 2019 om 18:44

    Dit mag je snel vergeten, voorlopig was je al Kampioen. Jasmijn was in Italië ook al sneller dus maak je geen zorgen. Nu naar de wegwedstrijden, maar weet je al iets over de marathonlimiet; 2 uur30 of nog sneller. Misschien mag je jezelf al eens eerder testen. Laat dat eens weten, maar nu ga ik uitkijken naar je volgende kaartje, elke maand weer een leuk moment.
    Sportieve groeten, Klaas.