Na enkele onderzoeken en gesprekken met dokter Schep had ik onlangs ook een gesprek met de vaatchirurg, dokter Bender. Hij besprak met mij nogmaals de MRA (MRI met contrastvloeistof). Daarop zagen we twee plekken waarop mijn bekkenslagader een knik maakt. Één knik in de onderbuik en één in de lies. Aan de hand van deze beelden, die duidelijker zijn dan een echo, besprak de chirurg met ons wat hij wil gaan doen. Simpel gezegd wil hij de ader losmaken van onderliggend weefsel. Uit de laatste beelden denken ze af te leiden dat er (bind)weefsel aan die ader zit te trekken, waardoor die knikken ontstaan. Als het vrij ligt kan het z’n eigen weg gaan zoeken als ik mijn been/heup buig en zodoende zou er dan geen knik meer moeten komen. Geen knik is weer voldoende zuurstof en een been wat weer normaal functioneert. Ik kijk er naar uit! En ben benieuwd hoe het zal voelen om twee “normaal” functionerende benen te hebben. Pas na zes maanden kunnen ze zien of de operatie ook geslaagd is, maar zeer waarschijnlijk kan ik het zelf wel veel eerder voelen.

Wanneer het mes er in gaat weet ik nog niet. De pre operatieve screening is geweest, dus het verlossend belletje kan elk moment komen (maar kan ook nog enkele weken op zich laten wachten)

Via deze link lees je meer over de blessure die mij parten speelt: https://www.mmc.nl/sportgeneeskunde/aandoeningen-en-behandelingen/vaatproblemen-bij-sporters/

 

En heel erg bedankt allemaal voor jullie lieve en leuke berichtjes!

1 reactie

  1. Klaas Leffring op 25 april 2022 om 10:52

    Ik ben blij dat je nu weet waardoor het lopen niet meer naar wens gaat. Als ik me goed herinner had Hein Vergeer (de schaatser) ook zoiets. Wel lijkt me het een vervelende plek om te opereren maar dat zal de chirurg wel beter weten. Als het echt helpt dan kan je er weer vol tegenaan, gelukkig!
    Welk ziekenhuis gaat de operatie uitvoeren? De eerste weken zal je nog wel rustig aan moeten doen maar de hoop op betere tijden doet je waarschijnlijk goed.
    Succes ermee, Klaas