Uitdagend!, zo kan ik deze editie van de Egmond halve marathon wel noemen. Op het strand hadden we de wind vol tegen, soms vlagerig van zij uit zee. En het waaide nogal vandaag! Zal het windkracht zeven zijn geweest? En dan moet je weten dat de dames in Egmond voor de heren starten, negen minuut nog iets, het verschil in parcoursrecords. Ik zag een kans met een klein groepje de rest te verrassen. Een waaier, zoals in het wielrennen daar hoopte ik op. Mede omdat ik wist niet voldoende snelheid te hebben me helemaal voorin te handhaven bij een snel tweede deel. Ik heb dan ook geprobeerd om de race op het strand te maken. Heb geprobeerd om meiden met me mee te krijgen, alleen was immers kansloos tegen de wind. Een lichtgewicht als ik werd bij windvlagen letterlijk teruggeworpen. Ik bleef ook voorin lopen, want stel dat de Kenianen toch zouden versnellen tegen de wind dan kon ik mee, maar ook zij konden of wilden niet. Vlak voor de strand afgang, na ruim zeven kilometer. Plaatste ik een paar versnellingen, met als enige doel mijn hartslag omhoog te krijgen en even uit dat trage ritme te komen, voor de snelle kilometers die gingen komen. En ja hoor eenmaal in de duinen ging het hard t/m de finish. Op de terugweg bleek inderdaad dat ik moeite had om het tempo van Jill (2e NL 5e intern.) en Bo (1eNL 4e intern.) te lopen en kon alleen maar mijn eigen ding doen. Op techniek lopen en de marathonintensiteit opzoeken, ik ben immers in voorbereiding op de marathon van Tokyo! (1maart)
Het was een bizarre editie waarin ik mij uitstekend heb vermaakt, geprobeerd heb de wedstrijd voor mijzelf zo ideaal mogelijk te maken, een goeie prikkel richting 1 maart en ook belangrijk: geen last van mijn Berlijn-blessure-been.

Trainingsstage
In voorbereiding op die 1e maart, de marathon van Tokyo, vertrek ik a.s. dinsdag naar Namibië.  Een nieuwe plek, een mooi avontuur dat ik had gemist wanneer ik in Berlijn wel de limiet gelopen had. Zo heeft ieder nadeel weer voordelen. Net als de gedwongen verkoop van mijn huis, nu woon ik gezellig samen met mijn vriend. En net als de marathon die op de planning staat, Tokyo marathon stond voor ooit op mijn wensenlijstje, maar komt nu dus als.

Geloof in eigen kunnen
Voor wie het niet geloven wil, het is toch echt waar, ik heb nog geen dag getwijfeld of ik die limiet voor de Spelen ga halen. De steun van mijn begeleidingsteam, vriend,  familie en vrienden is daarin heel belangrijk. Net als de steun van alle sponsoren en supporters 1000 maal dank!!!
Ik zal er alles aan doen mijn droom te laten slagen! En ik nodig jou uit om deel uit te maken van het slagen van die droom. Maak deel uit van mijn supportersgare, middels een eenmalige gift of maandelijkse toelage.
Voor de komende voorbereiding geef ik het meeste geld uit aan:
*retour vliegticket Namibië
*verblijf, mtb- en autohuur Namibië (hoogte en warmte stage)
*retour vliegticket Tokyo
*kosten trainer(s)
*sportvoeding

Bedankt voor alle leuke foto’s, filmpjes en aanmoedigen vandaag!
Tot schrijvens

3 reacties

  1. Bert van Schaijk op 12 januari 2020 om 19:21

    Top dat de voorbereiding zo goed verloopt en je doelstelling steeds dichterbij komt. Blijf geloven in jezelf want ik weet zeker dat je het kunt. Succes met je trainingsstage.  2. paul jansen op 12 januari 2020 om 20:35

    super mooi om de strijd te zien bij sterke wind en relatief lage snelheid. veel succes in namibie  3. Klaas Leffring op 12 januari 2020 om 21:16

    Stuur je ook nog wat foto’s van je trainingskamp? Lijkt me leuk op die maandelijkse kaart! Die van Maart moet natuurlijk de mooiste wezen met iets van 148 minuten. Heel veel succes, Klaas