Portugal

Woensdagochtend 4.30u ging de wekker. Lekker vroeg, maar we moesten wel. Onze taxi naar Schiphol vertrok om 5.00u We reden stipt optijd en waren uitermate vroeg op de luchthaven. Wat weer betekent dat we lang moesten wachten, onze vlucht ging om 7.30u. Althans, dat zou. De piloot gaf even voor 7.30u aan dat ze klaar waren voor vertrek. Het vliegtuig moest alleen nog even ijsvrij gemaakt worden. Al met al vlogen we pas rond 8.00u en na 2 uur en 40 minuten vliegen en enkele minuten taxiën stapten we in Faro uit het vliegtuig. De zon scheen en de hemel was blauw. Alleen de wind maakte het een beetje fris. En dit was tot gister het weer hier, maar vandaag….

Nu zit ik in de zon op het terras. In de korte broek en een t-shirt. Lekker. We wrijven ons in onze handjes en kunnen alleen maar hopen dat het zo blijft in de periode dat wij hier zijn! De zon en de warmte dat zijn namelijk de voornaamste redenen om naar Portugal te gaan. Eventjes de winter ontvluchten, hoe zacht deze ook is. Zon en warmte geven je zoveel energie, dat moet je ervaren om te geloven. Bijkomend voordeel, je herstelt sneller van de gedane inspanning en de trainingen gaan als vanzelf op een niveautje hoger dan thuis. De tweede reden om naar dit plaatsje in Portugal te gaan is de Almond Blossom cross. Deze internationale cross wordt volgende week georganiseerd op nog geen 500m van onze bungalow. Ik heb hier vaker gelopen en heb goede herinneringen aan deze race.

Het parcours van de wedstrijd is het hele jaar door uitgezet en dus kun je hier gewoon trainen. Gisteren heb ik voor het eerst een paar keer een rondje vlot gerend. En dat ging verbazingwekkend lekker. Ik hoop dat het goede gevoel en het weer (+2 graadjes) van de eerste dagen de komende weken aanhouden.
Volgende week laat ik jullie weten hoe mijn race gegaan is! Woensdagochtend 4.30u ging de wekker. Lekker vroeg, maar we moesten wel. Onze taxi naar Schiphol vertrok om 5.00u We reden stipt optijd en waren uitermate vroeg op de luchthaven. Wat weer betekent dat we lang moesten wachten, onze vlucht ging om 7.30u. Althans, dat zou. De piloot gaf even voor 7.30u aan dat ze klaar waren voor vertrek. Het vliegtuig moest alleen nog even ijsvrij gemaakt worden. Al met al vlogen we pas rond 8.00u en na 2 uur en 40 minuten vliegen en enkele minuten taxiën stapten we in Faro uit het vliegtuig. De zon scheen en de hemel was blauw. Alleen de wind maakte het een beetje fris. En dit was tot gister het weer hier, maar vandaag….

Nu zit ik in de zon op het terras. In de korte broek en een t-shirt. Lekker. We wrijven ons in onze handjes en kunnen alleen maar hopen dat het zo blijft in de periode dat wij hier zijn! De zon en de warmte dat zijn namelijk de voornaamste redenen om naar Portugal te gaan. Eventjes de winter ontvluchten, hoe zacht deze ook is. Zon en warmte geven je zoveel energie, dat moet je ervaren om te geloven. Bijkomend voordeel, je herstelt sneller van de gedane inspanning en de trainingen gaan als vanzelf op een niveautje hoger dan thuis. De tweede reden om naar dit plaatsje in Portugal te gaan is de Almond Blossom cross. Deze internationale cross wordt volgende week georganiseerd op nog geen 500m van onze bungalow. Ik heb hier vaker gelopen en heb goede herinneringen aan deze race. Het parcours van de wedstrijd is het hele jaar door uitgezet en dus kun je hier gewoon trainen. Gisteren heb ik voor het eerst een paar keer een rondje vlot gerend. En dat ging verbazingwekkend lekker. Ik hoop dat het goede gevoel en het weer (+2graadjes) van de eerste dagen de komende weken aanhouden.
Volgende week laat ik jullie weten hoe mijn race gegaan is!