Plan B

Het wordt wel weer eens tijd voor een update. De week na het EK behoort tot één van de lastigste. “Hoe kom je over deze teleurstelling heen?”, vroeg Floris van den Hoorn (NOS Langs de lijn e.o.) mij. Dat was een vraag waar ik zondag 12 augustus nog geen antwoord op kon geven.

Het is makkelijk zeggen, “blik vooruit” of “er komen nieuwe kansen”. Natuurlijk is dat zo, maar het EK marathon is pas over vier jaar opnieuw!

In de week na het EK heb ik niet gelopen, omdat dat fysiek niet ging. Wandelen ging vanaf donderdag pijnvrij, maar fietsen ging gelukkig! wel zonder al te veel problemen. Een week van relatieve rust had ik. Een paar uurtjes op de fiets, een beetje wandelen, lekker eten, familie uitje, kletsen met vrienden, maar ook een geruststellend medisch onderzoek maakten dat ik na een week weer zin kreeg om plan B uit de kast te trekken. En dat plan is precies de reden waarom ik nu ben neergestreken in Bad Dürrheim, één van mijn favoriete trainingsoorden.

Grote dank aan alle mensen in mijn nabije omgeving, mijn medische team en mijn trainer. Op het moment van tegenslagen als deze, besef ik me maar al te goed dat de individuele sporter die ik ben, alleen succesvol kan zijn met een divers en hecht team om mij heen.

Wordt vervolgd…

6 reacties

 1. Klaas leffring op 3 september 2018 om 20:09

  Fijn gevoel, vertrouwde grond onder de voeten.
  De groeten aan je team, vooral Bram,
  Klaas

 2. Bjorn Parée op 4 september 2018 om 14:04

  Welke mooie najaars Marathon gaat het worden ? Of… EK Cross in Tilburg ?

  • Andrea Deelstra op 4 september 2018 om 19:09

   Welke marathon dat schrijf ik m’n volgende blog😊, maar ook het EKcross staat op mijn verlanglijstje, dat zal je niet verrassen!

 3. Klaas leffring op 6 september 2018 om 20:48

  Keus zat, dat is al een meevaller.Maar het mooiste is dat je weer op de goede weg bent. Voor je het weet is het tijd voor de AVD cross. Veel succes, Klaas.

Laat een reactie achter