En de laatste lange blokken training is een feit. Morgen nog een duurloop van 1uur 45min en zondag alweer naar huis. Deze twee weken Bad Dürrheim waren precies wat ik nodig had om mij weer op te laden. Opladen voor mijn najaarsmarathon, opladen voor Berlijn! Weer naar Berlijn. De stad waar ik in 2015 een 2.26-er op de klokken zette, als 5e en eerste Europeaan finishte. Ook de stad waar ik op 12 augustus j.l. graag succes had geboekt, maar dat liep even anders. Het voornaamste is dat ik een goed gevoel heb bij deze stad en deze marathon. Ik had voor elke andere najaarsmarathon kunnen kiezen, maar Berlijn was al voor het ingaan van de voorbereiding op het EK mijn escape route. Aangezien, het na een huishoudelijk ongelukje eind april, in eerste instantie de vraag was of ik tijdig in topvorm kon zijn. Ik / Wij werken graag met een plan A en een plan B. Dat plan B nu nog ten uitvoeren wordt gebracht hadden we natuurlijk niet meer voorzien, maar ik ben er klaar voor. De goeie vorm van voor het EK is niet verloren gegaan. Dat zie en voel ik aan de trainingen die ik hier heb gedraaid. Nu komt het er op aan dat de fysieke en mentale vorm samensmelten, zodat ik volgende week kan pieken in Berlijn!

4 reacties

 1. Jurgen van der Meer op 7 september 2018 om 22:05

  Heel veel succes 2. Klaas leffring op 8 september 2018 om 18:36

  Een duurloop van 1.45 uur, dat noem ik geen echte training meer. Die liep ik op avond na een drukke werkdag, meestal donderdag. Maar misschien trainde ik wel niet goed en in ieder geval een stuk langzamer. Succes met de herkansing in Berlijn, mooie tijd vijf keer twee….
  Dan snap je wel wat ik bedoel.
  Hartelijke groeten, Klaas. 3. Wim Sangen op 10 september 2018 om 15:41

  Andrea,

  Veel succes in Berlijn en blijf verschoond van domme pech. Groetjes aan Bram en tot in Portugal. Wedstrijd in Albufeira is vroeg 1e zondag februari 2019. 4. Klaas leffring op 16 september 2018 om 17:57

  Zeg Kanjer,
  Mijn gelukwensen met de 2.32.41 van vandaag. Een prima wegpoetsen van de dnf van de vorige marathon.
  Hartelijke groeten, ook aan Bram, Klaas