Morgen staat het EK-cross op de agenda, maar voor mij helaas niet als deelnemer. Twee weken terug, tijdens de kwalificatiecross, liep ik ver onder mijn niveau en werd dus niet aangewezen om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Natuurlijk balen, maar wel verklaarbaar en dus niet te lang dubben. Aangezien ik graag een cross wilde lopen dit weekend heb ik geprofiteerd van het niet lopen van het EK. Ik heb vandaag alvast het NK-crossparcours verkend.

Het NK-cross wordt gehouden op 24 februari in de “Wildste tuin”, gelegen in Kraggenburg. En vandaag werd op dit parcours door AV NOP de Netlcross georganiseerd. Na een lange en stevige warming-up gingen de spikes aan voor een wedstrijd over 8 km. Leuk was dat we samen met de heren startten en ik zo lekker kon sparren met hen. Ik had me voorgenomen snel te starten, voor zover mogelijk aangezien het een beetje heuvelop en door het mulle zand was. Leuk! Het plan was dan wel snel te starten, maar na 100m dacht ik even: “oei, is dit niet te gek?” Maar ik trok nog even door, want dat had ik bedacht. En ik kwam er doorheen, dat gevoel dat het te hard was verdween. Ik liep vanaf nu nog niet op mijn volle vermogen door, maar net daaronder. Zo kon ik een soort van spelenderwijs door de modder rennen, de bochtjes aansnijden en de heuvels aanvallen. De rondes vlogen echt voorbij. En ieder rondje kon ik verder naar voren doorschuiven. In de laatste 1,5 ronde, zo had ik mij voorgenomen, zou ik na het aanvallen van de heuvels het tempo hoog houden. En de technische stukken ging ik nog iets feller aanvallen. Deze aandachtspunten betaalden zich uit in een sterke en snelste laatste ronde. Het was een waar genot door de modder te banjeren vandaag en te ervaren dat ik een flinke stap voorwaarts heb gemaakt. Op naar de volgende cross op Oudejaarsdag!

1 reactie

  1. Klaas leffring op 8 december 2018 om 20:34

    Die foto zegt meer dan 1000 woorden, wat gaat dat snel! Veel succes in de Soester duinen en in Egmond. Vriendelijke groeten, Klaas

Laat een reactie achter