Gemiste kans in Warandeloop 2018

Vandaag had ik de kans om mij te plaatsen voor het EK cross wat op 9 december in Nederland wordt gehouden. Ik was voorgeselecteerd wegens mijn NK titel en winst in het crosscircuit van het afgelopen jaar. Als voorgeselecteerde atleet, was het mijn taak om bij de beste drie Nederlanders te finishen in de, internationaal sterk bezette, Warandeloop. Geen appeltje eitje, omdat ik wist dat ik nog niet in super goede doen ben. Maar zeker wel een zeer realistisch doel.

Vorig jaar had ik al laten zien dat ik op het huidige Warandeloopparcours goed uit de voeten kan. Het enige wat dit jaar echt anders was, was het ontbreken van de modder. En dat vond ik jammer, want dit betekend dat het parcours sneller / makkelijker was dan vorig jaar.

Nou goed geen excuses, gewoon lopen! En dat deed ik. Na een bewuste rustige start wilde ik een opbouwende race gaan lopen. Het gat naar de derde Nederlandse in de race was te overzien en ik had veel vertrouwen. Vanaf het tweede rondje begon ik in te halen. En halverwege de race was het plan de echte turbo aan te zetten. Ik zeg: “was het plan.” Dit lukte namelijk allerminst. Ik kon die extra versnelling niet vinden. De beleving was er niet, ik kwam niet goed in de wedstrijd. Ik wilde wel, uiteraard!, maar het ging niet.

Als gezegd had ik nog geen super prestatie verwacht vandaag, maar het resultaat van vandaag was echt ondermaats.

Ik had me er op verheugd om over twee weken samen met Susan, Maureen en Jip het EK te lopen, maar dat gaat helaas niet door.

De teleurstelling is minder groot dan je zou denken. Natuurlijk baal ik, dat moet en mag ook wel. Het was uniek geweest een Ek-cross in eigen land! Maar dit gooit echt niet mijn plannen in de war. Ik blijf lekker crossen, zoals altijd in de winter. En ben voornemens om er in Soest weer echt te staan! Maar alles is ondergeschikt aan dat ene doel: in het najaar van 2019, kwalificatie voor de Spelen van Tokyo.

1 reactie

  1. Kees op 1 december 2018 om 09:04

    Jammer je bent een ontbrekende schakel in het Europese team . Dacht dat je ziek was gezien de kleding en gezicht bescherming die je om en aan had . Succes voor volgende stap.

Laat een reactie achter