54ste AVD-cross Dwingeloo

En dan nu echt begonnen met het nieuwe sportjaar. Vandaag de AVD-cross in Dwingeloo, een jaarlijkse traditie om hier te starten met mijn crossseizoen. Uiteraard, in Dwingeloo, want hier is het waar ik ooit begonnen ben met hardlopen en de AVD-cross was mijn allereerste wedstrijd ooit.

Na de marathon van Berlijn heb ik een goeie rustperiode gepakt. Ik zit nu in de beginfase van mij  opbouw voor de winter. En ik was vandaag totaal niet klaar om een wedstrijd te lopen. Wanneer je dan een korte warming up doet (20min waarvan 10min lopen, normaal minimaal het dubbele), geen spikes aantrekt, geen echte race outfit, je bedacht hebt rustig te starten en elke ronde vlotter te lopen, maar er dan iemand best vlot vandoor gaat, tsja. Dan voelt het eerst even als een shock voor het lichaam. Uiteindelijk kon ik op een heel vlak tempo en vrij ontspannen de wedstrijd uitlopen. Hinde Fokkema, die dus harder startte dan mijn eigen plan was, werd tweede op 30 seconden.

Ik ben tevreden voor vandaag. Lekker gelopen, het was ook weer lekker en gezellig druk vandaag in het bos (goed voor de AVD-cross!!) en weer gewonnen voor eigen publiek. Bedankt allemaal voor jullie komst of lange blijven en alle aanmoedigingen! Graag tot volgend jaar op de laatste zaterdag van oktober in Dwingeloo, dan de 55ste editie.

Ik ga vanaf nu weer gestructureerd en op schema (van Bram Wassenaar) trainen. Volgende week is de eerste serieuze krachtmeting in het Belgische Mol

Laat een reactie achter