Vandaag, zondag 20 februari, de Marathon van Sevilla. Een goede wedstrijd lopen, met een goed gevoel naar huis en de EK-limiet op zak dat was het doel.
Een specifiek tijdsdoel had ik verder niet, maar starten op PR-tempo zou wel mooi zijn dacht ik vooraf. Bij de Technical Meeting, een dag voor de wedstrijd, hoorde ik dat er een groepje dames zou vertrekken op dat tempo, nou perfect toch? Vanaf de start zat ik gelijk in de groep en alhoewel we iets vlotter doorkwamen dan gepland was t een lekkere groep.

Helaas moest ik al veel te vroeg de handdoek werpen (voor de helft) door een blessure die eigenlijk nooit weg is geweest. Ik wilde stoppen, maar wist ook dat het probleem van vandaag morgen niet opgelost zou zijn en een nieuwe marathon (voor een EK-limiet) dus geen optie. Ik liet mij afzakken in de hoop bij een langzamere groep aan te kunnen haken. Liet mij nog eens afzakken in de hoop dat het beter werd en ik later weer het tempo kon oppakken. De limiet voor het EK werd het enige doel voor vandaag, zonder mijn lichaam echt de vernieling in te lopen. De kilometerpunten langs de weg stonden niet goed aangegeven en dat maakte het lastig inschatten hoeveel tijd ik verloor en overhield.

Helaas was het net niet genoeg voor een EK-limiet (12seconden). Conditioneel ben ik nog super fit, voel me niet eens moe, maar daar koop ik niks voor. Frustrerend is het wanneer je weet dat je conditioneel in uitstekende doen bent, maar het lichaam niet meewerkt.

Tjeerd en Miriam waren de beste supporters en coaches die ik mij vandaag kon wensen. BEDANKT!!! Jammer genoeg was zelfs hun support niet genoeg om mij onder de EK-limiet te loodsen.

Nu even rustig bijkomen en mij beraden op hoe nu verder.

Tot zover. Wordt vervolgd, met meer details over de blessure en de afgelopen voorbereiding. Alsjeblieft vraag er niet te veel naar. Ik kom met mijn verhaal wanneer ik dat nodig vind.

En iedereen die mij op enige wijze succes heeft gewenst of mij support. Onwijs bedankt!!!

10 reacties

 1. Klaas Leffring op 20 februari 2022 om 19:06

  Jammer zeg, maar wees niet erg teleurgesteld. Je conditie is nog goed maar de blessure moet eerst wel over wezen. Sterkte daarmee in de komende periode.  • Andrea op 21 februari 2022 om 09:01

   Bedankt Klaas!!! 2. Alwin op 20 februari 2022 om 21:21

  Wat vervelend dat die blessure weer roet in het eten gooit.
  Conditie is top en dus dat geeft vertrouwen.  • Andrea op 21 februari 2022 om 09:03

   Zo is dat Alwin  • Peter Tims op 21 februari 2022 om 20:18

   Klote dan van vandaag. Hopelijk dezelfde tijd volgond jaar weer 3. Johan neve op 21 februari 2022 om 07:42

  Parijs is nog ver , goed herstel  • Andrea op 21 februari 2022 om 09:04

   Ja, Johan, zo ver en toch dichtbij!, we gaan er voor! 4. Michel Albers op 22 februari 2022 om 14:48

  Dag Andrea,

  Ook ik liep zondag in Sevilla en heb mogelijk goed nieuws voor jou! Het parcours was absoluut langer dan de officiele afstand 42,195!
  Dit was mijn 33-ste marathon en mijn Polar heeft nog nooit 43,06 aangegeven! Bijna dus 1km te veel! Ook in het vliegtuig terug meer deelnemers met extra honderden ( meeste meer dan 800 m) extra! Niet alleen klopte de km aanduiding op het parcours van geen meter, de afstand was echt fors meer! En dan kun je jouw 12 seconden dus gewoon verklaren! Daar moet toch echt iemand iets mee kunnen!!!
  Ik hoop dat je er iets mee kunt en natuurlijk snel verlost bent van die vervelende blessure!!!  • Bas de graaf op 25 februari 2022 om 20:22

   Had je niet 25 sec sneller kunnen lopen Andrea?

   Gr, Bas 5. Wim Ritsema op 22 februari 2022 om 17:00

  Heel jammer Andrea, zeker toen ik het las dacht, hoe dan. Je bent er zo dicht bij en je kan het. Rustig overdenken.