Natuurgebied de Zwarte Dennen dat er een mooie MTB-route ligt dat wisten we al. En dat er jaarlijks een leuke cross georganiseerd wordt weten we nu ook. 

Eigenlijk zou ik morgen de Zevenheuvelenloop in Nijmegen doen, mijn debuut daar! Helaas, werd deze loop afgelast. Tjeerd, mijn vriend, had de Zwarte Dennen Cross in zijn agenda staan en dus overlegde ik met Bram (mijn trainer) ook daar te gaan lopen. De opdracht daarbij was dan wel “lang inlopen en goed uitlopen”. Prima, daar houd ik wel van. Tijdens het inlopen heb ik het parcours verkend. En kwam er al snel achter dat ik niet persé op mijn provisorisch gerepareerde spikes hoefde te lopen, maar dat een wegschoentje ook wel zou kunnen. Ja, het was zeker wel een cross! Een leuke afwisselende cross ook en na een regenbui zou je zonder spikes nergens zijn, maar vandaag kon het zonder. Mijn oude wegschoentjes dus maar aan. 

De start ging vrij vlot en ik zat gelijk bij de mannen waar ik een groot deel van de wedstrijd mee op liep. Het was stuivertje wisselen in de eerste ronde van 5km. In de tweede ronde wilde ik van ze weglopen. De eerste poging was een beetje te zwakjes en ik werd vlak voor een smal paadje weer ingehaald. Okay, dacht ik, dan maar een fikse versnelling op de eerst volgende brede zandstrook. Zo bedacht, zo gedaan. Ik voelde dat ik snel los kwam. En nu nog dik drie kilometer door. Ik consolideerde het tempo en daarmee de afstand met mijn directe concurrenten en wist aan het einde zelfs nog mooi door te versnellen.

Met een eerste ronde in 18 minuten en een tweede in 17.55 ben ik erg tevreden. Een dik paroursrecord, eerste dame, vijfde overall en een steady race (ondanks de tempowisselingen) Na de finish kort een interviewtje gegeven, droge kleren, andere schoenen aan en nog even 20 minuten duurloop om de “training” af te maken. 

Leuk parours en goed georganiseerde cross, die gaan we onthouden!

2 reacties

  1. Klaas Leffring op 21 november 2021 om 19:42

    Mooie race, gefeliciteerd! Was Tjeerd nu sneller?  2. Andrea op 22 november 2021 om 19:18

    Dag Klaas,
    Ik was sneller dan Tjerrd 🙂