Marathon voorbereiding

De kogel was door de kerk.

Door de dreiging van het Corona-virus heeft ook de organisatie van de Enschede marathon besloten om het evenement af te lasten. Volledige verklaring van de organisatie is hier(klik) te lezen.

 

Op zondag 19 april ga ik een ultieme poging doen om de Olympische limiet, voor de Spelen van 2020, te slechten!

Na de marathon van Tokyo werd mijn trainer, Bram Wassenaar, benaderd door de organisatie van de Enschede marathon. En zo ging het balletje rollen. Gerard van de Veen, mijn manager van Volaresports, ging in overleg met de organisatie van genoemde marathon. We waren het heel snel eens met elkaar. De Enschede marathon biedt mij een podium om mijn Olympische droom na te jagen!
Ging ik in Tokyo nog van start zonder tempomakers, op zondag 19 april heb ik maar liefst drie persoonlijke hazen! Ik mocht zelf kiezen wie en zo kwam ik bij: Edwin de Vries, Joeri Wolf en Olfert Molenhuis.

De week na de marathon heb ik rust genomen. Het lichaam herstelde goed, de geest ook. Ik had ernstige beweegdrang aan het einde van de week, goed teken! En kreeg weer zin om nog eens zes weken in de volle focus te gaan en mij optimaal te preparen om die limiet te halen!
Ik slaap sinds een week in de hoogtetent. Een tent waar je bed in kan en waarin je middels een generator kunt simuleren dat je op hoogte slaapt, zo kan ik het hoogte effect van de stage in Namibië nog even vasthouden.

Ik voel mij dus goed hersteld. Mede doordat ik vanaf 35km met de handrem erop gelopen heb. Mijn linkerbeen, de blessure uit Berlijn, behoeft wel goede aandacht de komende weken, maar ik voorzie geen problemen weer fit aan de start te staan.

Het mooie aan deze marathon is dat het goed te volgen is voor het publiek, aangezien we twee rondes lopen. Er bestaat ongetwijfeld mogelijkheid tot doorsteken, zo kun je ons vanaf meerdere plekken langs het parcours aanmoedigen. Onderschat de invloed van supporters langs de lijn niet! Supporters brengen sfeer en dat kan een atleet vleugels geven! En als je mijn naam hard genoeg schreeuwt kun je een mooie glimlach van mij terugkrijgen.

De organisatie van marathon van Enschede biedt mij een unieke kans, welke ik met twee handen aangrijp! Ik weet dat ik het kan, nu nog “even” doen.

3 reacties

 1. Klaas Leffring op 13 maart 2020 om 18:35

  Wees maar zuinig op jezelf en ga duimen dat deze marathon nog door gaat. Er wordt nu zo veel uitgesteld of volledig afgeblazen. Misschien word ook Tokyo nog wel uitgesteld en mag je later nog een poging doen.
  Ik blijf je volgen, als het moet op de fiets.
  Hartelijke groeten, Klaas 2. Harry op 13 maart 2020 om 20:34

  Mooi dat er nog een poging gedaan worden in Enschede, begrijpelijk dat je in met beide handen hebt gepakt, Nu maar hopen dat je voor je mooie succes word voor een kwalificatie naar Tokyo.
  Mooie loopgroeten,
  Harry 3. Loes op 14 maart 2020 om 01:26

  Zoals alle keren wens ik je veel succes. Je kàn het dus het móét een keer lukken 😀🏃‍♀️🏃‍♀️